slider-hirek
"A harcos feladata, fáklyaként lobogni a sötétségben"

HírekVissza

Kempo Világkupa

Egyesületünkből 3 fő képviselte Hazánkat a francia kempo világkupán (Verquin, Franciaország). Sulyok Benjamin, mint versenyző, Papp Valér, mint sportdiplomáciai vezető és Geri Miklós, mint edző és bíró.

Benji kempo knock down küzdelemben (régi nevén: pusztakezes viadal), mindkét meccsét megnyerve megnyerte kategóriáját -84 kg-ban.

Gratulálunk :)

XVII. Eger kupa

4 versenyzővel indultunk a nívós versenyen, erős mezőnyben.

Eredmények:

Kispap Róbert: B-viadal ezüst

Szuromi Ádám: A-viadal ezüst

Megyesi Viktor: pusztakezes viadal ezüst
no gi grappling: bronz
gi grappling: bronz

Sulyok Benjamin: B-viadal arany
no gi grappling: ezüst

Beszámoló


Esemény: ZBK Kempo Országos Bajnoksàg

Helyszín: KÖFÉM Sportcsarnok, Székesfehérvár

Sulyok Benji, A-viadal. Súlycsoportjában sajnos ellenfél hiányában nem volt meccse, ezért -92-ben versenyzett. 2 meccse volt, az elsőt megnyerte, de pürrhoszi győzelemnek bizonyult. A 2. mérkőzésre nagyon kijött a súlykülönbség, így maradt az ezüst érem.

Beder Feri 2 meccsből 2-őt nyerve elhozta aranyat. Nagyon okos, taktikus és ráadásul technikás bunyót produkált.

Büszkék vagyunk rájuk!

Bushido Kempo

Övvizsga

Ma öt Bushido kempoka adott számot tudásáról, és megfelelve a fizikai és szellemi követelményeknek elérték a következő övfokozatot. Név szerint:
11. Kyu citromsárga öv :

Papp István
Porkoláb György
Pavela Olivér
Mayer György

9. Kyu, zöld öv:

Szabadi Zsolt

Büszkeség!

Bushido Kempo

Ruhapróba

Felöltöttük a friss,ropogós edzőgúnyákat

Köszönjük a profi munkát az 575 Factory-nek ❤️

Új, Egyesületi edzőfelsők

Csak pár nap, és magunkra ölthetjük az új, egyesületi rushgardjainkat


Bushido Kempo

#fightlife #fight #lifestyle #Harcművészet #életmód #Küzdősport #kevertharcművészet #sport #kempo #kempokarate #zenbukankempo #mixedmartialarts #bushido #bushidokempo

Mushin, azaz a harci tudatállapot megélése napjainkban⛩️“A küzdelem aktív meditáció” - Hanshi Lévai László 9. dan

⛩️A középkori szamurájok a harcban a mushinnak nevezett tudatállapotot keresték. A mushin elérésével a test megszabadul az elme rabságából, megszűnik a félelem, és a test szabadon alkothat.

⛩️Változott-e ez a cél napjaink harcművészetet gyakorlói számára? Valahol mindannyian, minden tevékenységben ezt az állapotot keressük. A modern pszichológia a flow/áranlat (Csíkszentmihályi Mihály) fogalmával írja le ezt a jelenséget, amikor a gyakorló eggyé válik a gyakorlattal, a tér és az idő megszűnik, a szabad alkotás utat nyer.

⛩️A mai modern/posztmodern korban a kempo, a harcművészet és ezzel együtt a küzdelem, mint aktív meditáció kiváló módja a tudat felszabadításának.

- Geri Miklós, 3. dan

???? Bushido Kempo

⚖️ Kempo életmód - testi és lelki egyensúly⚖️

⛩️A Kempo egy olyan életmód, amely magában foglalja a fizikai erőnlétet, a mentális fegyelmet és az érzelmi egyensúlyt. Harcművészeti gyakorlat, amely különböző tudományágak különféle technikáit ötvözi, beleértve a kínai kung fu-t, karatét, judót és jujitsut.

⛩️ A kempo életmód a rendszeres kempo gyakorlás körül forog, ami segít javítani a testi és lelki egészségünket. A kempo mozdulatai hozzájárulnak a rugalmasság, az erő, az egyensúly és a koordináció növeléséhez. A kempo gyakorlása segíthet a stressz csökkentésében és az önbizalom növelésében is.

⛩️ A fizikai aktivitás és a mentális tréning elősegíti a jó egészséget és az általános jólétet. A mentális fegyelem szintén lényeges szempont a kempo életmódban. A gyakorlók arra törekszenek, hogy összpontosítsák elméjüket és kitisztítsák gondolataikat, ami nagyobb koncentrációt és összpontosítást tesz lehetővé. Ez a mentális tisztaság segít növelni a mentális állóképességet és rugalmasságot, lehetővé téve a gyakorlók számára, hogy nyugodtak és nyugodtak maradjanak stresszes helyzetekben.

⛩️ A kempo életmód által előmozdított érzelmi egyensúly talán a legmélyebb és legkifizetődőbb aspektusa. A kempón keresztül az egyének megtanulhatják kezelni érzelmeiket, fejleszthetik a türelmet, és empátiát fejleszthetnek mások iránt. Ez az érzelmi rugalmasság nagyobb boldogsághoz, elégedettséghez és a belső béke mélyebb érzéséhez vezethet.

Ez az érzelmi rugalmasság nagyobb boldogsághoz, elégedettséghez és a belső béke mélyebb érzéséhez vezethet.

⛩️ Összefoglalva, a kempo életmód a fizikai erőnlétre, a mentális fegyelemre és az érzelmi egyensúlyra helyezi a hangsúlyt. A rendszeres kempo gyakorlás a kiegyensúlyozott étrenddel és a kiegészítő testmozgással kombinálva elősegítheti a jó egészséget és az általános jólétet. A kempo gyakorlása elősegítheti a mentális összpontosítást, az érzelmi rugalmasságot és a nagyobb boldogságot. Akár új a kempo területén, akár gyakorlott gyakorló, a kempo életmód elfogadása kifizetődő és kielégítő élmény lehet, amely élete minden területét javíthatja.

Zen Bu Kan Kempo, mint önvédelem

⛩️ A Zen Bu Kan Kempo egy modern önvédelmi rendszer, amely ötvözi a hagyományos japán harcművészetek technikáit a modern harc elemeit.

⛩️ A "Zen Bu Kan" kifejezés a teljességre törekvést jelenti. A fizikai, mentális és spirituális képességek fejlesztésének gondolatát egy átfogó harcművészeti gyakorlat elérése érdekében.

⛩️ A Zen Bu Kan Kempot az teszi egyedivé, hogy a reális önvédelmi helyzetekre összpontosít, amelyekkel az ember a mindennapi életben találkozhat. A technikákat egyszerűre és hatékonyra tervezték, és a gyakorlókat arra tanítják, hogy testük természetes képességeit használják fel a védekezésre.

⛩️ A Zen Bu Kan Kempo a fizikai erőnlét és kondicionálás, valamint a mentális és érzelmi tudatosság fontosságát is hangsúlyozza. A gyakorlók megtanulják, hogy nyomás alatt nyugodtak maradjanak, és gyorsan döntsenek a stresszes helyzetekben.

Bushido Kempo

#fightlife #fight #lifestyle #Harcművészet #életmód #Küzdősport #kevertharcművészet #sport #kempo #kempokarate #zenbukankempo #bushido #mixedmartialarts #bushidokempo

Hát nem gyönyörű az új tatamink?!

Ezen még az esés jobban fog esni - 80 nm top minőségi szőnyeg.

Versenyeredmény

Egyesületünk gyermek szakosztályának edzője, Megyesi Viktor 3. kyu, szombaton a VSD Hungarian Kempo Openen képviselte Klubunkat.

A mind rendezésében, mind szakmai szempontból kiemelkedő színvonalú versenyen Viktor 5! versenyszámban indult.

Különleges fegyveres formagyakorlata ( kama ) és pusztakezes formagyakorlata is érmet ért: 1 arany és 1 ezüst.

A-viadalban sajnos kikapott feketeöves ellenfelétől, de szégyent nem vallott.

Gi és no gi földharcban pedig egy bronz és egy ezüst érmet nyert.

Gratulálunk neki!

Szemptemberi alapozás

Mától megkezdjük az erőnléti felkészülést a 2022. őszi verseny-, és vizsgaszezonra.

Fókuszba kerülnek az erő-, és erőállóképességi gyakorlatok, természetesen nem hanyagolva a technikát és a küzdelmet.

Munkára fel!

Szeptemberi alapozás

Mától megkezdjük az erőnléti felkészülést a 2022. őszi verseny-, és vizsgaszezonra.

Fókuszba kerülnek az erő-, és erőállóképességi gyakorlatok, természetesen nem hanyagolva a technikát és a küzdelmet.

Munkára fel!

SMR-henger


Amellett, hogy ütjük-rúgjuk, fojtogatjuk egymást, kiemelten figyelünk az egészségmegőrzésre, rehabilitációra.

Ezért minden edzèst hengerezéssel kezdünk és nyújtás előtt is alkalmazzuk.

De milyen pozitív élettani hatással bír az SMR-henger?

- képes ellazítani az izmokat

- stimulálja a vérkeringést

- ideális anyagcserefolyamatok beindításához

- felgyorsíthatod a regenerációs folyamatokat

Újra gyerek kempo edzések a Bushidoban

Ősztől újra gyerek kempo edzések!

Minden kedden és csütörtökön 18:00-19:00 óra között várjuk a sportolni vágyó gyerekeket a B4 Fitness-ben.

Miért érdemes kipróbálni a kempot?

Az edzéseken a gyerekek elsajátíthatják az önvédelem alapjait és megismerhetik az egyik legsokoldalúbb harcművészeti sportágat. Fegyelemre és kitartásra nevel, miközben játékosan tanulunk.

Helyszín: B4 Fitness, Dózsa György út 128, 1134

Indulás: szeptember 6.

Zen Bu Kan Kempo Központi Edzőtábor 2022

A Zen Bu Kan Kempo éves legnagyobb seregszemléje a Központi Edzőtábor. Idén is Felsőtárkányban gyűltünk össze, mintegy 500-al, hogy a csodálatos Bükk lankái közt együtt edzhessünk az ország minden tájáról összegyűlt kempokákkal.

Az egyhetes intenzív (napi három edzést) kiképzést vizsgával zártuk.

Sikeres vizsgát tett 3 kempoka a Klubból:
Megyesi Orsi: 10. Kyu
Megyesi Viktor: 4. Kyu
Geri Miklós: 3. Dan ⚫️
Ott volt még a csapattal Bodnár András 1. Dan, Papp Valér 6. Dan

Új név, régi értékek

Egyesületünk új néven, Bushido Küzdősport és Harcművészeti Egyesület néven folytatja nevelő és oktató tevékenységét. Ami a régi: szakmaiság, remek közösség és a Harcos Útján történő haladás.
Osu

Reborn - újjászületés

A hosszú és nehéz pandémia ugyan ideiglenesen szétválasztott és bénított sok közösséget, de megtörni nem tudta azokat.

A Bushido Honbu és a Bushido Mushin csapata a jövőben közösen halad a Kempo Útján.

Zen Bu Kan Kempo központi edzőtábor

Sportági szövetségünk központi edzőtábora 2016. júliusában került megrendezésre. Melynek kiemelt jelentőséget adott, hogy a Zen Bu Kan Kempo stílus alapítója, Prof. Dr. Harnos Imre Hanshi végig jelen volt.
Az idei edzőtábor azért iskülönleges volt Klubunk életében, mert egyesületünk alapítója és vezetője, Kyoshi Papp Valér 6. dan fokozatot ért el. Valér nem sokat pihent, már robogott is tovább Las Vegasba az IMMAF (UFC kistestvére) képviseletében, ahol bíráskodni fog.
Hollósi Csaba és Geri Miklós pedig átvehette az első dan fokozatról szóló diplomát, az egy év kivárási idő letelte után.

Házi övvizsga

2016. 06. 04-e nagy nap volt Egyesületünk életében! 11 gyermek és 2 felnőtt tanonc érkezett el egy újabb mérföldkőhöz a kempo Útján. Több, mint egy hónap közvetlen és kemény készülés előzte meg a próbát. A felkészülés a 13. Kerületi központi Dojo-nkban folyt, míg a vizsga az Oktogon Mozgás Akadémián.
A Zen Bu Kan Kempo vizsgarendszere egyedülállóan kemény. Ez biztosítja, hogy növendékek a lehető legjobban megerősödjenek mind testben, mind pedig lélekben, és felkészüljenek az élet kihívásaira.
Büszkeség tölti el szívünket! :)OSU